Y-House

The site for Y-House has relatively sharp typographic features, with a narrow front and a two-storey high retaining wall at the back. A gable roof makes the building stand out from neighbouring houses, whilst its unconventional layout also make it unique. 

On the first floor are the open-concept kitchen, dining area, study and service quarters, whilst the living area, childrens' rooms are on the second level. The master bedroom is housed in the attic along with an en-suite bathroom and walk-in wardrobe. From the balcony, this room also enjoys beautiful views of its verdant surroundings. Carefully selected material were used to complement the minimalist architectural forms, with composite wood cladding, beige limestone and fair-faced concrete surfaces giving the space a modern yet homely feel.

With its distinctly contemporary architecture, Y-House demonstrates how form and function can work together to create a cosy home for the modern family. 

click image to enlarge
<< back